Het ECE Keurmerk

  • Geplaatst op
  • Door HelmetCity
Het ECE Keurmerk

Als je gaat scooter- of motorrijden wil je zeker zijn dat je een veilige helm draagt. Een betrouwbare helm kan jou gewoon beter beschermen en dat geeft een stukje zekerheid. Je hebt helmen in allerlei verschillende soorten en maten en daarom helpen we je graag op weg naar een goede keuze. Een ECE keurmerk is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk. Wil je hier meer over weten? Lees hieronder dan snel verder.

 

Welke helmen zijn er?

Zoals we al zeiden komen helmen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn er jethelmen die aan de voorkant open zijn en bieden integraalhelmen weer bescherming aan alle kanten. Een systeemhelm is eigenlijk een combinatie van de twee, waarbij de voorkant van de helm omhoog geschoven kan worden. Iedere helm heeft weer zijn voor- of nadelen en HelmetCity heeft een ruim assortiment waaruit je kan kiezen. Zorg er in ieder geval voor dat de helm goed past en dat jouw helm een ECE keurmerk heeft.

 

Wat is een ECE keurmerk?

Het ECE keurmerk is een Europese norm voor veiligheid. Voordat een helm verkocht mag worden, moet hij een veiligheidsgoedkeuring doorstaan. Deze keuring stelt verschillende eisen op veiligheidsgebied, zoals een crashtest waarbij de schade aan de helm wordt getest na een botsing. Ook wordt er getest wat de grootte van de zichthoek is wanneer je de helm op hebt. Een ECE goedgekeurde helm kan je herkennen aan het label op de kinriem. Hier staat bij nieuwe helmen ECE 22.05. Dit is de nieuwste versie van veiligheidstesten, zodat jij zeker weet dat jouw helm voldoet aan alle nieuwe eisen. Oudere versie kunnen ook beschreven worden door ECE 22.04, ECE 22.03 en ECE 22.02 die in 1982 werd geïntroduceerd. Elke versie voldeed zo aan de veiligheidseisen van zijn of haar tijd. Het is aan te raden om een oudere helm te vervangen met een helm die voldoet aan de ECE 22.05 veiligheidseisen. Wel zo veilig!  Alle helmen met een ECE keurmerk voldoen aan de minimale veiligheidseisen, maar dat betekent niet dat alle helmen even veilig zijn. In het algemeen zijn duurdere helmen van bekende merken van kwalitatief beter materiaal en dus ook veiliger. Laat je dus goed voorlichten over deze verschillen en kies de juiste helm.

 

Alle helmen van HelmetCity zijn goedgekeurd en hebben het ECE keurmerk. Veilig de weg op? Neem een kijkje in de webshop van HelmetCity!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »