Verschillende soorten scootersloten

  • Geplaatst op
  • Door HelmetCity
Verschillende soorten scootersloten

Je bent waarschijnlijk erg zuinig op je scooter en dat is maar goed ook. Hoe beter je ermee om gaat, hoe langer je scooter immers meegaat! Dat betekent ook dat je je scooter goed beveiligd. De beveiliging hangt bijna volledig af van het slot dat je gebruikt, dus de keuze voor een nieuw slot is niet zomaar gemaakt. Bij HelmetCity helpen we je hier graag mee. Welke Oxford sloten zijn veilig bijvoorbeeld? Je leest het in deze blog, dus kijk gauw verder!

 

Verschillende soorten

Er zijn allerlei verschillende scootersloten. Deze kennen hun eigen voor- en nadelen. We hebben ze hieronder voor je in een handig overzicht geplaatst.

 

  • Schijfremslot

Een schijfremslot is een scooterslot dat je, zoals de naam al doet vermoeden, bevestigd door de schijfrem in het midden van je scooterwiel. Dit zorgt ervoor dat de scooter niet meer kan rollen, waardoor deze sloten goed werken. Bovendien is een schijfremslot zeer compact. Het past gemakkelijk in de palm van je hand, dus een schijfremslot neemt weinig ruimte in wanneer je deze in je tas of buddy stopt.

 

  • Kettingslot

Eén van de bekendste scootersloten is het kettingslot. Deze grote, metalen kettingen haal je door je wiel heen en bevestig je vervolgens met een hangslot, waardoor jouw scooter op slot staat.

 

  • Beugelslot

Het beugelslot is vergelijkbaar met een kettingslot, in de zin dat je deze door je wiel heen haalt en vervolgens dicht klikt. In plaats van de ketting doe je dit echter met een beugel, waar het slot zelf vaak al aan vastzit. Zo heb je dus geen hangslot nodig.

 

  • Muuranker

De veiligste optie wanneer je jouw scooter op slot zet is een muuranker. Helaas kun je deze niet meenemen, waardoor je er alleen thuis gebruik van kunt maken. Een muuranker wordt bevestigd aan de grond of een muur, waarbij het belangrijk is dat deze niet zomaar los kan komen. Een muuranker aan een stoeptegel heeft bijvoorbeeld weinig nut. Vervolgens maak je je scooter aan het anker vast en kun je erop vertrouwen dat deze er nog staat wanneer je weer een ritje wilt gaan maken!

Let op het ART keurmerk

Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van een scooterslot, of sloten in het algemeen, altijd let op het ART keurmerk. Dit keurmerk loopt van 1 tot en met 5 sterren en geeft in die hoedanigheid aan hoe sterk en veilig het slot is. Bovendien is er op ART gekeurde sloten ook een goedkeurnummer van vier cijfers terug te vinden. Met dit nummer kun je zelf controleren of het slot daadwerkelijk op de lijst van ART goedgekeurde sloten staat en daarmee ook of het aantal aangegeven sterren overeenkomt met de keuring. Op sloten van het merk Oxford zul je deze bijvoorbeeld vaak tegenkomen.

 

We helpen je graag om een slot uit te kiezen

In het assortiment van HelmetCity zijn allerlei verschillende soorten scootersloten opgenomen. Deze sloten zijn allemaal voorzien van het ART keurmerk. Mocht je nog niet helemaal zeker weten welk slot past bij jouw eisen en wensen, dan kun je dit altijd aan ons vragen. We helpen je dan graag om een geschikt slot uit te zoeken!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »