Wat is een ART Slot?

  • Geplaatst op
  • Door HelmetCity
  • Geplaatst in Sloten
Wat is een ART Slot?

Wanneer je een mooie scooter of motor hebt aangeschaft wil je die ongetwijfeld goed beschermen. Dat doe je logischerwijs met een stevig slot. Maar, hoe weet je nu of je een kwalitatief goed slot in handen hebt en of deze wel geschikt is voor jouw type voertuig? Dat is waar de Stichting ART met het ART keurmerk om de hoek komt kijken. In deze blog vertellen we je dan ook alles wat je weten moet over ART sloten, dus lees gauw verder!

 

Wat is een ART goedgekeurd slot

Het ART keurmerk wordt uitgegeven door de stichting ART. Het ART keurmerk bestaat uit verschillende versies, af te zien aan de verschillende hoeveelheden sterren in het keurmerkje zelf. Denk bijvoorbeeld aan ART 2, 3 en 4 waarbij er telkens zoveel sterren zichtbaar zijn. Onder anderen verzekeraars, de BOVAG en de ANWB zijn deelnemers in de stichting ART en zodoende kun je erop vertrouwen dat het om een gedegen keurmerk gaat. Zo kun je aan het keurmerk precies zien of een slot gekeurd is en zo ja, voor welk doeleinde. Dat is wel zo prettig wanneer je jouw vervoersmiddel ergens gaat stallen en niet wilt dat deze wordt gestolen!

 

De verschillende hoeveelheden sterren

Je zou wellicht verwachten dat meer sterren altijd zorgt voor een betere bescherming middels een slot van hogere kwaliteit. Deels is dit waar, maar toch klopt het niet helemaal. De verschillende aantallen sterren worden namelijk vooral gebruikt om aan te duiden waar het slot voor bedoeld is. Hieronder hebben we dit overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, waarna het snel duidelijk zal zijn.

  • 1 ster: een minimale meeneembeveiliging ⭐
  • 2 sterren: beveiliging voor fietsen ⭐⭐
  • 3 sterren: beveiliging voor brom- en snorfietsen ⭐⭐⭐
  • 4 sterren: beveiliging voor motorfietsen onderweg ⭐⭐⭐⭐
  • 5 sterren: beveiliging voor motorfietsen die thuis zijn gestald ⭐⭐⭐⭐⭐

Uiteraard staat een fiets ook veilig op slot met een slot dat het 4 sterren keurmerk heeft ontvangen, maar in de meeste gevallen is dit een beetje teveel van het goede. Zeker wanneer je de prijs van het slot afzet tegen die van de fiets. Dat is handig om te onthouden wanneer je op zoek gaat naar een slot!

 

Gekeurde ART sloten vind je bij HelmetCity!

Ben je op zoek naar een ART gekeurd slot? Neem dan een kijkje bij ons assortiment! HelmetCity biedt sloten aan met minimaal 3 sterren ART keurmerk. Voor een veilig slot ben je dus bij HelmetCity aan het juiste adres! Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag om de juiste keuze te maken.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »