• Gratis verzending
  • Snelle levering
  • Veilig en makkelijk betalen

Helm kopen?

Heb je een prachtige scooter, brommer of motor in bezit? Dan toer je vast graag met dit voertuig. Om ervoor te zorgen dat je altijd veilig op je motor of scooter rijdt, kan je een helm dragen. Zo weet je zeker dat je met een veilig gevoel de weg op kunt! Je kunt bij HelmetCity kiezen uit veel verschillende helmen. Kijk snel verder op deze pagina en ga een goedkope helm kopen!

 

Waarom moet je een helm dragen?

Dat veiligheid in het verkeer belangrijk is, is naar de bekende weg vragen. Indien je harder dan 45km per uur wilt rijden, is het verplicht om een helm te dragen. Dit geldt voor alle personen die op een scooter rijden of voor iedereen die op een motor rijdt. Neem je een tweede passagier mee tijdens je rit op de motor? Beide personen moeten in dit geval met een motorhelm op rijden. Zorg dus voor een tweede helm voor deze persoon of laat de helm door deze persoon zelf meenemen. Je kunt ook extra een tweede helm kopen, zodat je altijd goed voorbereid bent wanneer er een tweede passagier meerijdt. Zo ben je veilig op weg!

 

Wanneer heb je een goede helm?

Ga je een helm kopen? Dan is het van belang dat je de juiste keuze maakt. Op deze pagina ben je dan aan het juiste adres en kan je helmen kopen voor je motor of je scooter. Zo kan je onder andere kiezen uit een integraalhelm, een scooterhelm, een jethelm en een systeemhelm. Tevens bieden wij jou ook de leukste kinderhelmen! Bij het kopen van een veilige helm is het van belang met een aantal factoren rekening te houden. Het is namelijk belangrijk dat de helm goed op jouw hoofd past. Indien de helm niet goed past, zal dit ongunstig zijn voor je veiligheid in het verkeer en voldoe je niet aan de eisen. Daarnaast moet de helm ook voorzien zijn van een keurmerk. Heb je deze twee factoren gecheckt? Dan staat niets jou meer in de weg om veilig te toeren!

 

Voor welke helm kies je?

Ga je voor veilig wanneer je met je bromfiets de weg op gaat? Dan zit je bij ons aan het juiste adres en kom je veilig aan op jouw volgende adres. Je kunt bij HelmetCity kiezen uit verschillende helmen, zoals integraalhelmen, jethelmen, systeemhelmen en kinderhelmen. Van deze helmen zijn er verschillende verkrijgbaar met zonnevizier, zodat je altijd goed zicht hebt op de weg. Ook bieden wij helmen met een helder antikras vizier of met top- en kinventilatie. Tevens zitten onze helmen zeer comfortabel; dit is gunstig wanneer je lange afstanden met je bromfiets moet afleggen. Naast de vele voordelen waarvan je kunt profiteren, zie je er ook flitsend uit met de helmen van HelmetCity. Welke helm kies je?

 

Hoe lang gaat een helm mee?

Het dragen van een helm is verplicht voor motor- en scooterrijders. Dat is maar goed ook, want goede helmen hebben al ontzettend veel levens gered. Wanneer je onderuit gaat en geen helm draagt kan dat verkeerd aflopen. Wanneer je wel een helm op hebt zal deze de klappen incasseren. Maar, hoeveel kan een helm precies aan voordat deze jouw hoofd niet meer beschermd? Dat is belangrijk om te weten, want een slechte helm biedt veel te weinig bescherming. Lees dus gauw verder, dan vertellen we je hoelang een helm meegaat!

 

Hoe raakt een helm beschadigd?

Wanneer je een helm regelmatig gebruikt zal deze altijd slijten. Dat geldt natuurlijk voor bijna ieder product, maar bij een helm is dit net even anders. Ieder tikje of stootje tegen de helm veroorzaakt hele kleine scheurtjes, soms niet groter dan een haar. Zo verliest de helm na verloop van tijd de dempende eigenschappen die zo belangrijk zijn om je hoofd te beschermen bij een valpartij. Het is dus belangrijk om altijd voorzichtig met je helm om te gaan! Valt je helm op de grond, of ben je zelf gevallen met je helm op? Dan kun je je ongetwijfeld voorstellen dat dit de dempende eigenschappen nog verder aantast. Het verschilt echter wel per helm hoe snel deze slijt. Sommige materialen worden bijvoorbeeld ook zwakker van zonlicht en temperatuurwisselingen, terwijl anderen hier helemaal geen last van hebben.

 

Wanneer moet je een helm dan precies vervangen?

Zojuist las je hoe helmen na verloop van tijd of door pech beschadigd kunnen raken. Maar, wanneer moet een helm dan precies vervangen worden? Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij je er goed aan doet om je helm te vervangen voor een nieuw exemplaar. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Na een valpartij

Ben je onderuit gegaan op je scooter of motor? Dan is het in ieder geval fijn dat je een helm op had, want die heeft je hoofd als het goed is helemaal beschermd. Het is vervolgens wel erg belangrijk dat je de helm vervangt. De impact van een val, ook al reed je langzaam, is vaak groot en zorgt ervoor dat de helm je bij een volgende val niet goed meer kan beschermen. Zelfs wanneer je er aan de buitenkant niets aan kunt zien! Dit is dus een goed moment om een nieuwe helm aan te schaffen.

Wanneer je de helm hebt laten vallen

Het kan gebeuren dat jouw helm uit je handen glipt en op de grond valt. Zo’n ongeluk zit in een klein hoekje natuurlijk. Wanneer jouw helm op een schoen of tapijt valt dan zal de impact wel meevallen, maar wanneer je bijvoorbeeld een houten vloer hebt of je helm op straat laat vallen kan de integriteit aangetast zijn. Neem in zo’n geval altijd het zekere voor het onzekere en schaf een nieuwe helm aan. Je loopt dan geen risico.

Na ongeveer drie tot vijf jaar

De kleine scheurtjes en slijtage waar we het eerder over hadden eisen uiteindelijk ook hun tol. Zelfs wanneer jouw helm, en jij, nog nooit zijn gevallen is het belangrijk om je helm uiteindelijk te vervangen. Dit doe je na ongeveer drie tot maximaal vijf jaar van gebruik, zodat je altijd veilig onderweg bent!

 

Jouw veiligheid staat voorop! 

Om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk de weg op kunt met je veilige helm, helpen we jou hier graag bij. Om deze reden bieden wij jou gratis verzending, producten die altijd op voorraad zijn en een snelle levering! Wij leveren jouw producten niet met een bromfiets, dus je kunt de helm snel thuis verwachten. Ook bij het betalen denken we aan jouw veiligheid, je betaalt een helm bij HelmetCity namelijk veilig en makkelijk. Ga nooit onvoorbereid de weg op: veilig en gemakkelijk een helm kopen doe je bij HelmetCity!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »