Motorrijden tijdens de Corona crisis

  • Geplaatst op
  • Door HelmetCity
Motorrijden tijdens de Corona crisis

Rondrijden op de motor. Het lijkt de perfecte manier om even te ontspannen en te ontsnappen aan de problematiek rondom het Corona virus. Het is dan echter wel belangrijk dat je, je als motorrijder aan de extra regels houdt die gelden om de verspreiding van het virus te voorkomen. Dat is waar het in sommige gevallen al enkele keren fout is gegaan, waardoor tijdens het paasweekend bijvoorbeeld enkele toeristische plekken en wegen werden afgesloten voor motorrijders. Bij HelmetCity begrijpen we als geen ander hoe fijn het is om motor te rijden, juist in deze tijd. Daarnaast zijn we ons bewust van het feit dat het vaak om een kleine groep mensen gaat die zich niet aan de regels houden, waar anderen vervolgens de dupe van worden. Daarom zetten we graag middels deze blog de belangrijkste informatie, met betrekking tot motorrijden in deze tijd, op een rijtje.

 

Volgens de regels

In Nederland geldt er momenteel geen enkele regel die motorrijden verbiedt. Wel is het zo dat, zoals bij het voorbeeld van het paasweekend, Veiligheidsregio’s het rijden op bepaalde plekken kunnen verbieden om overlast en overtredingen te voorkomen. Daarnaast is ook motorsport momenteel niet toegestaan, evenals dat voor alle andere soorten sport geldt. Op plekken waar het rijden (tijdelijk) niet is toegestaan zul je hierover worden geïnformeerd middels borden of zelfs verkeersregelaars. Wij raden je dan ook aan om deze instructies ten alle tijden op te volgen, zowel voor je eigen veiligheid als die van je medemens.

 

Andere landen

In tegenstelling tot ons land, waar de zogeheten ‘intelligente lockdown’ het motorrijden in zijn algemeenheid niet aan banden heeft gelegd, was in België en Duitsland motorrijden met een recreatief doeleinde wel tijdelijk verboden. Motorrijden om van of naar het werk te komen bleef toegestaan. Inmiddels zijn deze beperkingen weer opgeheven en mag ook in deze landen weer een ritje voor de lol worden gemaakt. Zoals je kunt begrijpen tot grote vreugde van de recreatieve motorrijders uit deze buurlanden.

 

Risico’s buiten het rijden om

Je kunt je waarschijnlijk moeilijk voorstellen dat het rondrijden op je motor een risico vormt in het kader van het Corona virus. Dit is dan ook niet de reden dat er veel om het motorrijden in deze tijd te doen is. De risico’s ontstaan bij alles wat er om het rijden heen komt kijken. Wanneer je met meer dan drie tegelijk rondrijdt, bijvoorbeeld, of wanneer je samen afstapt en een praatje maakt maar daarbij geen anderhalve meter afstand houdt. Daarnaast kunnen motorrijders, wanneer zij met velen tegelijk zijn, ander verkeer verdrukken en het daardoor moeilijk maken voor bijvoorbeeld fietsers om een gepaste afstand tot elkaar te bewaren.

 

Draag voor de zekerheid een gesloten helm

Een goede manier om het motorrijden in deze tijd veiliger te maken, zowel voor jezelf als voor anderen, is door een gesloten helm te dragen. Deze heeft hetzelfde effect als een mondkapje. Het houdt de directe respiratie uit je mond en neus tegen en zorgt er zo voor dat, mocht je het virus bij je dragen, je dit niet direct over kunt dragen op een ander. Zorg er bovendien voor dat je jouw helm niet deelt met iemand uit een ander huishouden. Bij HelmetCity hebben we verschillende gesloten helmen in ons aanbod waarmee je dit effect eenvoudig bereikt!

 

Gebruik je gezonde verstand

Hoe kun je dan het beste omgaan met de negatieve berichten rondom motorrijden tijdens de Corona crisis? Het is vooral zaak om je gezond verstand te gebruiken en rekening te houden met anderen. Dat geldt gewoonlijk al en ook nu is het van belang. Rijdt dus niet roekelozer omdat het rustiger is op straat, geef anderen voldoende ruimte en draag waar je kunt een gesloten helm of bedek je mond en neus voor de zekerheid. Wanneer alle motorrijders zich op deze manier gedragen blijft het risico voor iedereen in de openbare ruimte zo klein mogelijk.

 

Wij voorzien je graag van advies

Wil je graag zo veilig mogelijk motorrijden, zowel voor jezelf als voor anderen? We geven je graag uitgebreid advies! Heb je dus nog vragen over motorrijden in tijden van Corona, of ben je benieuwd welke helm de meeste bescherming biedt? We staan voor je klaar en helpen je graag, dus neem gerust contact met ons op!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »