• Gratis verzending
  • Snelle levering
  • Veilig en makkelijk betalen

Integraalhelm kopen?

Een integraalhelm kopen doe je bij HelmetCity!

Ben je nog op zoek naar een mooie helm zoals bijvoorbeeld een integraalhelm? Dan bij je bij HelmetCity uiteraard aan het juiste adres. Een helm zorgt er namelijk voor dat jij veilig op je scooter of motor rond kunt rijden. Bovendien is een helm in de meeste gevallen verplicht wanneer je de weg op gaat met je scooter of motor. Met de aankomende helmplicht in Nederland wordt het ook verplicht een helm te dragen op een scooter met een blauw kenteken. Heb jij zo’n scooter met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur en moet je binnenkort een helm op? Dan is een integraalhelm kopen een uitstekende keuze! We vertellen je graag waarom, dus lees gauw verder!

 

Wat is een integraalhelm precies?

Er zit geen verschil tussen een integraalhelm scooter en een integraalhelm voor op de motor. Dat komt omdat dit type helm eigenlijk maar één karakteristieke eigenschap heeft. Die eigenschap is het feit dat een integraalhelm het hoofd en gezicht volledig beschermd. Het vaste kinstuk zorgt daarvoor. Er zijn ook helmen waarbij dit kinstuk omhoog geklapt kan worden. Deze worden systeemhelmen genoemd en bieden, indien het kinstuk naar beneden is, dezelfde bescherming als een integraalhelm.

 

Veiliger kan bijna niet

Jouw veiligheid is het allerbelangrijkst wanneer je als bestuurder de weg op gaat. Zeker omdat je als scooter- en motorrijder extra kwetsbaar bent. Integraalhelmen worden vaak als het veiligste helmtype gezien. Dat is volledig terecht, want een helm die het hoofd volledig omsluit en geen bewegende onderdelen heeft is bijna niet te verbeteren. Daarom worden er in de auto- en motorsport al jarenlang vrijwel uitsluitend integraalhelmen gedragen. Zoek je dus een veilige helm, dan is een integraalhelm een fantastische keuze.

 

In jouw stijl

Sommigen denken dat veiligheid ten koste gaat van stijl. Gelukkig is daar helemaal niets van waar! Sterker nog, wanneer je met jouw integraalhelm scooter of motor gaat rijden is het zelfs mogelijk om een helm te kiezen die bij jouw tweewieler past! Zo hebben we in ons assortiment zowel moderne als retro ontwerpen opgenomen. Kies dus de helm die jij mooi vindt en kom zowel veilig als modieus aan op je bestemming.

 

Advies nodig? Vraag het ons!

Heb je nog vragen of zoek je een uitgebreid advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je namelijk graag verder!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »